Je libo šnyt, mlíko nebo klasickou hladinku? Cokoliv, jen když je dobře načepované. Správně vychlazené pivo s krémovou pěnou, které při konzumaci kroužkuje, je snem každého hosta a chloubou výčepního. Aby se však na stůl dostal kvalitně načepovaný kousek, vyžaduje to dostatečnou praxi a znalost správných technik.
Vyvarujte se nejčastějším chybám
Čistota je základ
Kvalitní výčepní zařízení samo o sobě nestačí. Nejdůležitější je pravidelná dezinfekce výčepních rozvodů. Obecně je třeba provést proplach vodou při každém novém narážení sudu. Pivní trubky, narážecí hlavy a výčepní kohouty doporučujeme pročistit chemickou a mechanickou cestou minimálně 1x za 14 dnů. Opomíjet byste neměli ani čistotu pivního skla. Nedostatečná péče totiž způsobuje nejen zápach a pachuť piva, ale také zdravotní obtíže po konzumaci.