Upravit stránku

Jak na správnou údržbu výčepu a mytí pivního skla

Správně udržovaným výčepem dosáhnete bohaté a plné chuti piva. Pokud nebudete výčepnímu zařízení dopřávat pravidelnou péči, tak se v potrubí začnou tvořit bakterie, které výrazně ovlivní chuť zlatavého moku. Pivní pěna má po načepování připomínat sněhobílou přikrývku. Pokud bude zbarvená do hnědé a mít zvláštní konzistenci, neotálejte a celý výčep podrobte důkladnému čištění.

Jak správně čepovat pivo?

Český zlatý mok je v podstatě národní poklad a v jeho konzumaci lámeme celosvětové rekordy. Bez zručnosti výčepního se však dobrého piva ani v našich krajích nenapijete. Pro výslednou chuť piva je totiž nejdůležitější jeho správné načepování, ale ne každý hostinský toto umění dokonale ovládá. Stylů čepování existuje hned několik a vy si můžete během jedné návštěvy podniku vychutnat čtyři různé chutě i přesto, že je stále naražený jeden a ten samý sud piva.

Na tomto webu si načepujete cookies dle vaší chuti

Na tomto webu pro vás chceme čepovat ta nejlepší řešení ze světa výčepních zařízení, průmyslových chlazení, klimatizací a tepelných čerpadel. A k tomu využíváme soubory cookies. Ty nám pomáhají v tom, abychom z naší nabídky nic nevypustili a nic nám tu nezamrzlo. Aby byl náš web stále svěží a probublávalo na něm jenom to, co vás skutečně zajímá, je třeba povolit volitelné cookies. Kliknutím na tlačítko si je můžete pohodlně natočit. Pustit se do čepování.

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Pustit se do čepování.