Šnyt
Pokud hledáte kompromis mezi půllitrem a třetinkou, zvolte šnyt. Čepuje se do půllitru, kdy třetinu tvoří pěna, další třetinu zlatavý mok a zbytek sklenice je prázdný. Nazývá se i jako degustační nebo odchodové pivo, kdy už není čas na celý půllitr.
Mlíko
I pivo může nasládlé a krémové. Mlíko se čepuje přes mírně škrcený kohout, kdy se sklenice naplní krémovou pěnou, která připomíná mléko. Nejlépe si mlíko vychutnáte, pokud ho vypijete na jeden zátah.
Čochtan
Čochtan se staví jako protiklad k mlíku. Ve skle nenajdete skoro žádnou pěnu, a proto se musí urychleně vypít. Překypuje hořkostí, pořádným řízem a velkým nasycením oxidem uhličitým.
Nadvakrát
Zprvu se načepuje vysoká pěna a na druhý zátah zbytek tekutého zlata. Tento způsob není nejvhodnější, neboť ztrácí na chuti i na teplotě. Jedná se o nejrozšířenější způsob čepování v českých hospodách.