Kariéra v oblasti výroby chladicích zařízení už na vás čeká! Rozvíjejte své dovednosti v moderní a prosperující společnosti s dlouholetou tradicí.
Nebojte se chlazení a podívejte se na přehled volných pozic zde.
Pivo – oblíbený nápoj, který si vychutnáte i samotný. Co ho ale ještě doplnit o lahodné pokrmy, které dokáží zvýraznit jeho chuť a pozvednout popíjení úplně na jinou úroveň. Připravili jsme pro vás pár tipů, s jakými jídly jednotlivé druhy piv kombinovat, abyste dosáhli skutečného gastronomického zážitku.
Kontrast je klíčový pro intenzivní chuť
Správné pochopení toho, jak pivo a jídlo působí na naše chuťové pohárky, je pro správnou kombinaci zásadní. Například, pokud si pochutnáváte na hořkém pivu, intenzivní chuti dosáhnete, pokud jej spojíte s pikantním pokrmem. Naopak sladší piva se kombinují spíše s jemnějšími a sladšími jídly.
Co k masu?
Pokud si chcete pochutnat na pořádném steaku, zkuste ho doplnit o pivo s robustní chutí. Například piva typu Amber ale, Stout nebo Porter jsou sama o sobě dost výrazná a dokážou tak skvěle doplnit a překonat intenzitu masa.
Pokud nevíte, co k jemnému kuřecímu masu či k rybám, sáhněte po světlém ležáku. Ten pokrm doplní příjemným hořkým dozvukem.
Znáte ten pocit, kdy se zahradou line vůně grilovaného masa, klobásek a slaniny? V tu chvíli přicházejí na řadu piva typu Porter, Pale ale, Irish red nebo Stout. Ať už si vyberete kterékoliv z nich, nešlápnete vedle. Tato piva jsou jedinečná a dokážou báječně propojit výrazné chutě.
Houby k pivu?
Pokud patříte mezi milovníky hub, máme pro vás dobrou zprávu. I houby patří mezi chuťovky k pivu. Nejlépe k nim sedne kyselá chuť, takže se silně aromatickými kyseláči nešlápnete vedle. Nebojte se připravit si k pivu pořádnou smaženici či obalované houby.
Smažené, tučné a kořeněné pokrmy
I vy si jednou za čas jistě rádi dopřejete pořádnou nálož smaženého, kořeněného jídla. Pozvedněte své gastronomické zážitky o něco výš a doplňte tyto speciality o lahodný pivní nápoj. K výrazným aromatickým jídlům, jako je guláš, pálivá křidélka nebo pizza, se hodí Blonde ale, Pale ale i Amber ale.
Pivo IPA, které je velmi oblíbené, vynikne s hodně výrazným, smaženým jídlem a nejlépe, pokud ho spojíte s pořádným burgerem.
Sýry jako dokonalý doplněk
Že se k sýrům má pít pouze červené víno? Zkuste si k němu dát čerstvě načepované pivo a změníte názor. Sýry samy o sobě mají širokou škálu chutí. Jemné sýry spárujte s jemnými pivy, vyzrálé sýry naopak zkuste se světlým ležákem nebo s pivem typu Stout. Těžká ovocná piva můžete zkombinovat s modrými sýry.
Párování jídla s pivem je umění, nebojte se proto experimentovat. S trochou odvahy můžete objevit nové oblíbené kombinace, na které nedáte dopustit.