Tipy na čepování piva
Pivečko je nachlazené, zařízení běží a víme jak ho čistit, aby nám pořád chutnalo. Zbývá jediné - načepovat si jedno, dvě… To už necháme na vás. Poradíme vám jen pár tipů na správné čepování piva českého typu. Existuje samozřejmě bezpočet stylů čepování - šnyt, čochtan, mlíko, hladinka atd., my se ale zaměříme na rady, které platí v každém případě:
- Používejte dokonale čisté sklenice ideálně ochlazené na teplotu piva (nenamrazujte).
- Těsně před čepováním propláchněte sklenici studenou vodou.
- Čepujte v úhlu 45° s co nejmenší vzdáleností pípy od sklenice.
- Pivo načepujte buď najednou nebo maximálně nadvakrát.
- Se sklenicí netřeste a pěnu nemíchejte.
- Netočte několik piv zároveň a nepřelévejte je.
- Pivní sklo nemyjte běžnými přípravky na nádobí (i nepatrné stopové množství má negativní vliv na pivní pěnu).
A nyní už vám popřejeme šťastnou ruku při výběru domácího výčepu a dobrou chuť.