V restauraci, baru, doma, nebo tam, kde se denně točí pivo, je pravidelná sanitace výčepních rozvodů nezbytná. Jedině tak se zajistí perfektivní kvalita nápojů a odstraní se usazeniny, které by jinak výrazně ovlivnily senzorické vlastnosti nápojů. A právě pro profesionální čištění pivních chlazení slouží sanitační přístroj SWING z naší české výroby.
Objednejte si profesionální potřeby na čištění nápojového vedení v našem e-shopu.
Jak často se provádí sanitace pivních rozvodů
V pivních restauracích a barech doporučujeme provádět sanitaci minimálně jednou za dva týdny. Potřeba čištění však závisí na frekvenci používání výčepu a délce rozvodů. Jiné zacházení navíc vyžadují rozvody piva a jiné rozvody vína nebo limonády. Obecně je ale třeba provést proplach vodou při každém novém narážení sudu. Pivní trubky, narážecí hlavy a výčepní kohouty doporučujeme pročistit chemickou a mechanickou cestou minimálně 1x za 14 dnů.